shadow

Wij maken gebakjes om mensen dichter bij elkaar te brengen

Als kind keek ik graag toe hoe mijn moeder vers brood uit de oven haalde. Elke ochtend werd het huis gevuld met die heerlijke geur. Nu nog haal ik inspiratie uit cakes en gebakjes. Ik ben helemaal verhangen aan gebak, vanaf het kneden van het deeg tot het aroma dat zich in de keuken verspreidt.

Mijn dierbaarste herinneringen gaan uit naar die typische familiefeestjes... ik kan me de gelukkige gezichten rond de tafel nog levendig voor de geest halen. De eenvoudige dingen in het leven brengen immers zo veel geluk.

Soms bakten mijn ouders te veel koekjes. Dan moest ik bij onze bakker achter de hoek dozen gaan vragen om ze vers te houden. Hier ging een nieuwe wereld voor me open. Ik ging in opleiding bij Bakkerij Fierens en Bakkerij Hoebrechts en van hen leerde ik het vak van bakker en mijn zin voor verantwoordelijkheid. Ik ben hen nog altijd dankbaar voor die ervaring in de praktijk. Dit gaf me een voorsprong toen ik afstudeerde aan de PIVA, de school voor horecaopleidingen in Antwerpen.

Aangemoedigd door een goede vriend waagde ik mijn kans en begon ik een ontbijttafel in de Volkstraat in Antwerpen. De eerste Momade bestond uit een lange houten tafel, met gezonde broodjes en een heerlijk ontbijt. Kort daarna kreeg ik de kans het concept van de Momade ontbijttafel te verkopen. Dit was zeker geen gemakkelijke beslissing, maar ik keek al uit naar een nieuwe uitdaging, namelijk mijn eerste liefde: het gebak. Momade Cupcakes voelde aan als thuis. Terug naar het begin en elke dag vers gebak met gezonde ingrediënten.

In 2015 hebben we onze winkel heringericht. Ons artisanaal menu werd uitgebreid met STRONG superfood cookies, makarons, pralines en andere lekkernijen. We doen het voor de glimlach op je gezicht!